Op 1 mei kon ik plotseling meedoen met de Laat jezelf zien dag van Judith Webber in stand up comedian café Toomler. De dag begon met een kort voorstel rondje achter de microfoon en daarna wat samen dansen en op deelnemers hun kaartjes schrijven wat je eerste indruk van ze was. Bij mij schreven mensen onder andere: je straalt eerlijkheid uit, puurheid YES, krachtig en knuffelbeer. Na deze danssessie was het tijd voor een familieopstelling. Hierin moesten drie mensen samen de kracht en weerstand tegen laat jezelf zien acteren en hier werd niet bij gesproken. Voor mij was het de eerste keer dat ik zo’n opstelling deed en ik had niet verwacht dat het zoveel zou doen (ik was eerst wat cynisch). ’s Middags werden we achter de microfoon voor de camera gezet. Je moest een intentie uitspreken voor de rest van het jaar. Mijn intentie was wat meer directer reageren in sommige situaties. Nu heb ik laatst geleerd, dat in andere culturen, bijvoorbeeld op Curaçao, het helemaal not done is om mensen dingen in hun gezicht te zeggen, maar hier in Nederland is het toch wel handig om soms te doen. De dag werd afgesloten met een gezellige borrel. Ik was al een tijd benieuwd naar Judith haar Laat jezelf zien sessies, en ik moet zeggen, het was interessant om er bij te zijn! En het leverde ook nog een grappige video op .. gefilmd door de concurrent.

Gecategoriseerd in: