Maandag 8 juni zijn Rokus Loopik en ik bij de notaris geweest om de acte van oprichting van thelivingmuseum.nl te tekenen. We zijn nu een feit! Ik neem de rol van secretaris op me. The living museum is een gebouw op het terrein van Vogelenzang in Bennebroek met atelierruimte voor kunstenaars met een kwetsbaarheid. De bedoeling van The living museum Nederland is de zelfstandigheid van kunstenaars met een kwetsbaarheid te vergroten en ze (financieel) onafhankelijk te maken. Het maken van kunst werkt zowiezo helend!

The living museum Nederland is naar voorbeeld van The living museum in New York, waar sommige kunstenaars al dertig jaar werken! Janos Marton psycholoog in Creedmoor psychiatric center in Queens country in New york wilde gebouwen op het ziekenhuisterrein terug geven aan de rechtmatige eigenaren, de clienten. Daar kwam TLM uit voort, atelierruimte voor kunstenaars met een kwetsbaarheid. TLM zit al op z n huidige plek vanaf 1983.

Op zondag 28 juni 2015 hebben we vanaf 14 uur een open dag op het centrum in Bennebroek. Adres is Rijksstraatweg 113 in Bennebroek. En maandag 29 juni openen we voor het eerst onze deuren en kunnen kunstenaars komen werken! Er is momenteel al een expositie van Pauline in de achterruimte van TLM Nederland en we zijn ook van plan om in het mooie kerkje op het terrein in de toekomst exposities te houden. Wil je dit fantastische project steunen? Laat het mij dan weten. We hebben in 2016 twintig duizend euro nodig om onze continuiteit te waarborgen. Hieronder twee video' s die een indruk geven van The living museum in New York.

 

 

Gecategoriseerd in: