De workshop Journalistiek gisteren was leuk. Niet alleen omdat de Vriendendiensten gevestigd is in een prachtig pand aan de rand van het Vondelpark, maar ook inhoudelijk. Natuurlijk was er veel, dat voor mij gesneden koek is … zoals de 5 w’s en hoor en wederhoor toepassen. Ook de besproken spanningsboog voor binnen journalistieke artikelen was voor mij niet nieuw. Toch was het interessant om met collega’s te praten over hoe je omgaat met geïnterviewden die zich terugtrekken, en geïnterviewden, die zich te zeer tegen je tekst aan bemoeien. Hier moet je gewoon goede afspraken over maken vooraf. Je kan ook geïnterviewden van te voren een soort contractje laten tekenen. Hiervoor zijn een paar standaard templates bij Zoolmaat. We krijgen nu ook een perskaart. Dus ik maakte al grapjes, dat ik daarmee gratis films ga bekijken bij Pathé. Men zag hier de grap wel van in ik kreeg een ludiek corrigerend vingertikje vanwege mijn ondeugende opmerking. Niet dat die perskaart nu zoveel voorstelt, maar toch leuk.

Vandaag zijn we weer met de videogroep van het DiepWaterCollectief bijelkaar gekomen. Ik had nog een paar tutorials over Final cut gevonden en mijn collega had ook nog cursusmateriaal gevonden, o.a. over camerastandpunten. Van het voorjaar gaan we echt van start met het geven van een videocursus voor onze kunstenaars. En passant heb ik ook nog even de nieuwsbrief voor het DWC geschreven en eindelijk het probleem met de tabel op deze site opgelost. Woooooow .. ik ben echt een webontwikkelaar! Morgen weer heel iets anders, dan kook ik op Het einde van de wereld. Dus kom lekker eten aan de Javakade!

Gecategoriseerd in: